22.10.2021. Petak

 
NAŠI PARTNERI
2_3.jpg
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Savez za skolski sport Srbije
Savez za skolski sport Srbije
2_4.jpg
Savez za skolski sport Vojvodine
Grad Subotica
Grad Subotica
Vesti
Poziv za projekat - Đak reporter
11.10.2021.

Savez za školski sport Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, poziva sve novinarske sekcije osnovnih i srednjih škola da se uključe u projekat „Đak reporter“.

Đak reporter izveštava o školskim sportskim takmičenjima i događajima, o navijanjima, radionicama, sportskim zanimljivostima u svojoj školi, o sportskim uspesima škole i vršnjaka o svim aktuelnim školskim temama... Svi izveštaji šalju se u vidu teksta, TV priloga ili fotoreportaže i objavljuju se na sajtu, fejsbuk i jutub stranici Saveza za školski sport Srbije. Najbolji tekstovi i fotografije/crteži objavljuju se u magazinu „Plamenko“ a TV prilozi u emisiji „Školski sport“ koja se emituje na RTS 1 kanalu.

Kroz projekat „Đak reporter“ novinarske sekcije postaće vidljive široj javnosti a njeni članovi upoznaće jednu od najlepših grana novinarstva – sportsko novinarstvo.

Baš kao i sportisti, i novinari će se „takmičiti“ tokom školske godine. Najbolji tekstovi i TV prilozi će novinaru, sekciji i školi, doneti materijalne nagrade i boravak i izveštavanje sa nacionalnih državnih prvenstava.

Ukoliko u vašoj školi već postoji sekcija ili ukoliko imate interesovanja da se uključite u projekat, potrebno je da popunite prijavu u prilogu u kojem je i dokument kojim opisujemo korake za uključivanje u projekat „Đak reporter“!

Tekstove i video priloge možete slati u svakom momentu a na osnovu Vaše prijave mesečno ćemo Vam slati teme za časopis „Plamenko“.

Prvi broj „Plamenka“ u tekućoj školskoj godini izlazi krajem novembra 2021. u okviru dnevnog lista „Sporstki žurnal“ i ovom prilikom Vam šaljemo teme za sledeći broj. Rok za dostavu tekstova za novembarski Plamenko je 04.11.2021. godine.

 U projekat se možete prijaviti u svakom trenutku.

Za uključivanje u projekat kao i za sva dodatna pitanja možete se obratiti:

Šaljemo Vam zanimljive linkove u vezi sa projektom:

Dokumenti vezani za Projekat - Đak reporter