05.08.2021. Četvrtak

 
NAŠI PARTNERI
2_3.jpg
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Savez za skolski sport Srbije
Savez za skolski sport Srbije
2_4.jpg
Savez za skolski sport Vojvodine
Grad Subotica
Grad Subotica
Vesti
Počelo Svetsko školsko prvenstvo u fudbalu
08.04.2019.

Svetsko prvenstvo u fudbalu za srednjoškolce počelo je u nedelju 6. aprila svečanim otvaranjem koje je obavljeno u Hali Implus pored hotela Crown plaza u Beogradu. 

Ovo takmičenje okuplja oko 1.000 mladih fudbalera i pratećih članova timova. Za naslov najbolje reprezentacije sveta boriće se 24 selekcije u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji. Srbija se takmiči u obe kategorije. Za subotičane je posebno interesantna muška kategorija pošto Srbiju predstavlja Hemijsko tehnološka škola iz Subotica koja je bil a najbolja na državnom prvenstvu.  

Srbija je u grupi sa Brazilom, Libanom, Kineskim Tajpehom, Belgijom i Bugarskom. Najveće interesovanje vlada za utakmicu dečaka Srbija protiv Brazila, koja se igra u ponedeljak na terenu Brodarac u Beogradu, sa početkom od 15.00. Na sve utakmice ulaz je besplatan. Igra se na čak osam terena širom Beograda i dva terena u centru FSS u Staroj Pazovi.

- Već dva dana ekipe dolaze u Beograd. Presrećni smo jer sa pravom možemo da kažemo da će i narednih sedam dana Beograd biti svet, za najbolje mlade fudbalere. Uz utakmice, mladiće i devojke čeka razgledanje Beograda, druženje i sticanje novih prijatelja. Uvek smo bili sjajni domaćini, verujem da će tako biti i na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Pozivam sve zainteresovane da dođu i gledaju mečeve, koji će trajati do kraja sledeće nedelje - istakao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, koji se na podršci zahvalio Ministarstvu omladine i sporta i Gradskom sekretarijatu za sport i omladinu Beograda.

Raspored i satnica takmičenja

320_1.jpg